KOCAELİ / KÖRFEZ - Oruç Reis Anadolu Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri

Nis

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında Görsel Sanatlar dersinde atasözleri ve deyimler resimleme etkinliği yapıldı. Okul panosunda sergilendi. Emeklerinden dolayı öğretmenlerinize Ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ock

Ocak ayı Divanı-ı Lügati-t Türk etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle kelimeyi bul etkinliği oynadık. Hem keyifli bir ders işlendi hem de yeni kelimeler öğrenildi. Etkinlik için öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ocak ayı Divanı-ı Lügati-t Türk etkinlikleri kapsamında Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Sibel Şeker öğrencilerimizle birlikte Türk Haritası ve Resimleme Etkinliği yaptı.Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Divan-ı Lügatii Türk etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle tabu Oyunu, kelime eşleştirme, aynı kelimeden hikaye yazma etkinlikleri yapıldı.

Ock

Haftanın etkinliği "Anlamını Bul". Divanı Lugatit Türk' ten kullanımda olan kelimeler seçerek anlamını buldurmaya çalıştık. ( Öğrenciye kelime verilir , yasaklı kelimeleri kullanmadan diğer öğrencilere anlatmaya ve buldurmaya çalışır)

Ara

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.